Suomi sallii hyönteisten pääsyn elintarvikemarkkinoille

Maa ja metsätalousministeriö tiedottaa 20.09.2017, että hyönteisten kasvattaminen ja myyminen elintarvikkeena sallitaan myös Suomessa ja samalla hyönteisala saadaan elintarvikevalvonnan piiriin.

EntoCube aloitti tien raivauksen jo vuonna 2014, ja olemme siitä lähtien olleet mukana rakentamassa Suomesta länsimaiden hyönteisruokamyönteisintä maata ja yhtä alan johtavista tutkimusmaista. Suomalaiset kauppaketjut, ruokafirmat ja maanviljelijät ovat valmiina - jopa NASA:n astronautit ovat päässeet tulevaisuuden ruoan makuun. Suomi on valmis astumaan uuteen aikaan.

Tulemme jatkossakin tarjoamaan kuluttajille ja yrityksille puhtaasti tuotettuja, ravinteikkaita ja maukkaita tuotteita ja raaka-aineita. Tulemme jatkamaan myös hyönteiskasvatusratkaisujen kehittämistä ja sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävien mahdollisuuksien rakentamista maataloussektorille.

EntoCuben koko tiimi haluaa välittää suuret kiitokset kaikille tukijoille ja yhteistyökumppaneille. Suomalaiset viranomaiset MMM:ssä ja Evirassa olivat tämän tarinan sankareita - kiitos heille rohkeudesta ja eteenpäin katsomisesta.  Työtä vielä kuitenkin riittää toimivan regulaation rakentamisessa ja maataloustukien ulottamisessa kattamaan myös hyönteisten kasvatuksen.

Tervetuloa matkalle kohti uutta kestävää suomalaista ruokakulttuuria ja maataloutta.

Nyt mennään!

entocube_team

--

The Ministry of Agriculture and Forestry of Finland informs on 20 September 2017 that rearing and selling of edible insects in Finland will be permitted. Edible insects industry will be controlled by the Finnish Food Safety Authority (Evira).

This means a new era for edible insects in Finland. EntoCube has been active in the field since 2014, creating solutions and processes for the rearing and processing of edible insects. We will keep providing consumers pure, healthy and safe ingredients of the up-most-quality. We will continue to develop sophisticated and efficient edible insect rearing solutions and build new opportunities for the agricultural industry, where ecology and sustainable thinking are at the center.

EntoCube's entire team wants to thanks all of our customers, supporters and partners. 

Now it begins, an exciting journey to reshape the Finnish food and agriculture!

EntoCube