RESEPTI: Satokauden paahdettu kurpitsa-omena salaatti chili-kookos sirkoilla

kurpitsa-omena salaatti sirkoilla

Syksyn omena- ja kurpitsasato on parasta mitä luontoäiti voi tarjota, joten halusin ehdottomasti kokeilla miten ne rimmaisivat yhteen EntoCuben kotisirkkojen kanssa! Syntyi resepti, jossa paahteiset, hiukan karamellisoituneet kurpitsa ja omena, saavat juuri sopivan pikantin lisän rawit-chilillä, kookoksella ja suolalla maustetuista proteiinipitoisista sirkoista. Saat salaattiin ruokaisuutta jos lisäät esimerkiksi couscousta, mutta sen voi hyvin myös jättää pois.

Raaka-aineet, 3 annosta

 • 1 kurpitsa (hokkaido)
 • 2 syysomenaa
 • 60g EntoCuben uunipaahdettuja sirkkoja
 • 1 salaattiruukku (romano, jäävuori tai tammenlehvä)
 • 1 chili (rawit tai muu omaan makuusi sopiva)
 • 1rkl kookosöljyä
 • 1-2 rkl kurpitsansiemeniä
 • 2 dl couscousia
 • Suolaa
 • Oliiviöljyä
 • Pippuria

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kurpitsan siemenet voi ottaa talteen ja paahtaa vaikka näillä ohjeilla, ne ovat erinomainen lisä salaatin joukkoon. Itse paahdoin hetken kaupasta saatavia kurpitsan siemeniä, koska aikaa paahtamiseen ei löytynyt. Noh, eniveis - lohko ja kuori kurpitsa. Viipaloi omena, levitä kurpitsat ja omenat pellille ja paista niitä 250 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jatka paahtamista uunin ylätasolla grillivastuksen alla vielä n. 10-15 minuuttia niin ne saavat pintaan väriä ja makua.

Kun kurpitsat ja omenat kypsyvät uunissa voit valmistaa sirkat.

kurpitsa-omena salaatti sirkoilla
kurpitsa-omena salaatti sirkoilla

Pro-vinkki! Sirkkojen jalat ovat ruotomaisia, niitä voi hyvin verrata esimerkiksi muikun ruotoihin. Eli voi hyvin syödä kokonaan, mutta jos ruodot häiritsevät, niin paahdetuista sirkoista saa jalat helposti pois pyörittelemällä sirkkoja siivilässä tai salaattikuivaimessa. Kannattaa pitää siivilän päällä vaikka kattilan kantta, koska paahdetut sirkat ovat hyvin kevyitä.

Pilko chili. Itse tykkään käyttää tulisemman ruoan ystävänä rawit-chiliä, mutta voit hyvin käyttää kuivaa chilirouhetta tai miedompaa chiliä. Lisää kuumalle pannulle ruokalusikallinen kookosöljyä, anna kuumentua ja lisää sitten chilit joukkoon. Paista chilejä öljyssä hetki, ja lisää sitten paahdetut sirkat. Lisää ripaus suolaa ja pyörittele sirkkoja ja chilejä pannulla niin, että öljy imeytyy. Nosta sen jälkeen sirkat sivuun odottelemaan salaatin valmistumista. Nouki chilit pois sirkkojen joukosta, ne eivät ole välttämättä mieluisia sattumia.

Keitä couscous paketin ohjeiden mukaisesti. Itse tykkään lisätä veteen kasviliemikuution tai kasvisfondia ja pienen nokareen voita lopuksi.

Valmista salaatti asettelemalla salaatinlehdet pohjalle, sitten couscous ja paahdetut kurpitsat ja omenat niiden päälle. Ripottele päälle paahdetut kurpitsan siemenet ja chili-kookos sirkat. Lisää oliiviöljyä ja maun mukaan balsamicoa ja ripaus pippuria. Nam!

kurpitsa-omena salaatti sirkoilla
kurpitsa-omena salaatti sirkoilla