Avoimet työpaikat


Tule mukaan muuttamaan maailmaa!


Hyönteisteknikko / Projektipäällikkö, Pyhäjärven Kaivos, 1-2 vuotta

Haemme 1-2 työntekijää kaksivuotiseen projektiin, jossa EntoCube kumppaneineen kehittää uusia hyönteiskasvatusmenetelmiä kaupalliseen - ja avaruus käyttöön. Tule rakentamaan tulevaisuutta!

Työn kuvaus

Etsimme hyönteisteknikkoa ja projektipäällikköä. Ideaalitapauksessa sama henkilö voi täyttää molemmat roolit. Hyönteisteknikko vastaa kokeellisen hyönteiskasvatusjärjestelmän ylläpidosta, kehityksestä ja hoidosta Pyhäjärven kaivoksella. Hänen tehtävänään on toimia EntoCuben teknisen tiimin silminä ja käsinä, mihin liittyy päivittäinen etäyhteys EntoCuben tiimiin ja muihin testifarmeihin. EntoCuben startup-tiimissä pääsee halutessaan myös oppimaan laajan kirjon muita taitoja esim. liiketoiminnassa, julkisessa puhumisessa, ruokatuotekehityksessä ja teknologiakehityksessä. Projektipäälliköltä vaaditaan aikaisempaa kokemusta projektinjohdosta ja -raportoinnista.

Tarkoitus on tuottaa uudella menetelmällä sirkkoja elintarviketeollisuudelle vaihtoehtoisena proteiinin lähteenä. Testilaitos rakentuu lähikuukausina Pyhäjärven kaivokseen 1400 metrin syvyyteen. Sirkat matkaavat Pyhäjärveltä ympäri Suomen ja maailman elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi.

Kaivoksen projektissa on mukana myös kiertotaloutta, jonka puitteissa tarkoitus on testata kasviviljelmien sivuvirtojen ruokkimista hyönteisille ja sirkanjätösten käyttöä orgaanisena lannoitteena puolestaan kasviviljelmille. Projekti samalla simuloi suljettua ruoantuotantoa tulevaisuuden siirtokunnassa Marsin paineistetuissa laavatunneleissa, ja tätä konseptia edistämme yhdessä avaruusalan yhteistyökumppaneidemme kanssa.

EntoCube on Pohjoismaiden johtava hyönteiskasvatusteknologia- ja hyönteisruokayritys, jolla on toimistot Espoossa ja Tampereella. Meillä on Etelä-Suomessa noin kymmenen sirkkafarmin verkosto, joka laajenee jatkuvasti. Teemme yhteistyötä ruokateollisuuden, teknologiafirmojen, tutkimuslaitosten, yliopistojen, kuntien ja monien muiden kanssa.

Projektin alkamisajankohta Pyhäjärvellä ja toimipaikka: Marras-joulukuu 2018. Projektin kesto on 2 vuotta. Ennen työprojektin alkua on kahden viikon koulutusjakso Tammelan testifarmilla sopimuskasvattajiemme kanssa ja Tampereen toimistolla teknologiajohtajamme alaisuudessa. Työntekijän tulee läpäistä myös hygieniapassitesti, koska tuotamme elintarvikkeita. Pyhäjärven kaivos kouluttaa työntekijän sitten kaivoksen tavoille ja antaa ajokoulutuksen. Toimisto on Pyhäjärven kaivoksen alueella maanpinnalla ja testisirkkafarmi on 1436 metrin syvyydessä kaivoksen pohjalla, jonne kestää laskeutua kolme minuuttia hissillä tai 45 minuuttia autolla ajotunnelia pitkin.

Työaika: tulee tarkentumaan. Päivittäinen työaika on käytännössä liukuva: Työntekijältä odotetaan omatoimista ja vastuullista työntekoa tulosten/tavoitteiden saavuttamiseksi. Emme nipota työtunneista. Luottamus ja avoimuus ovat arvossa. Koska kyseessä on uuden kokeellisen hyönteiskasvatusjärjestelmän ylläpito, kehitys ja hoito, niin tarkkaa päivittäistä tuntimäärää on vaikea ennustaa etukäteen. Siksi testaamme sitä. Työ vaatiikin erinomaista oman työnteon johtamista, luovuutta ja todella hyvää kommunikaatiota EntoCuben ja muiden yhteistyökumppaneiden suuntaan, jotta voimme tarvittaessa auttaa ja esim. muuttaa työntekijöiden määrää toteutuneen työkuorman mukaan. Työntekijä on mukana luomassa omaa työnkuvaansa ja uutta teknologiaa.

Varovainen ensiarvio työajasta (voi muuttua): Hyönteisteknikko 6 h/päivä (6 päivää/viikko); Projektipäällikkö keskimäärin 2 h/päivä (5 päivää/viikko); Yhdistetty projektipäällikön ja hyönteisteknikon rooli 8 h/päivä (6 päivää/viikko)

Palkkaus: Hyönteisteknikolla on kilpailukykyinen kuukausipalkka. Projektipäälliköllä on hyvä tuntipalkka ja tarve olla Pyhäjärvellä vain osa-aikaisesti. Yhdistetyllä projektipäällikön ja hyönteisteknikon roolilla on hyvä kuukausipalkka. Neuvottelemme juuri Pyhäjärven kaivoksen kanssa lounaseduista ja (tarvittaessa) asuinsijasta työntekijälle. Työhön liittyvät kulukorvaukset oman auton käytöstä korvataan. Oma auto on etu.

Hakeminen: Jos työ kuulostaa kiinnostavalta, pyytäisimme lähettämään robert(at)entocube.com CV:n ja lyhyen esittelykirjeen, jossa kuulisimme mielellämme mm. mikä sinua motivoi ja esimerkkitarinan siitä miten olet ratkaissut jonkin teknisen ongelman elämäsi varrella. Jatkossa käydään läpi esimerkiksi videopuhelu. Tarkoituksemme on pitää työnhaku auki vähintään syyskuun ajan, minkä aikana myös projektin oma aikataulu ja käytännönjärjestelyt tarkentuvat.

Eritysvaatimukset:

  • Ajokortti ja suomenkielen taito

Hae

Avoin hakemus / vapaaehtoiset

Palatko halusta liittyä mukaamme muuttamaan maailmaa? Kuulemme sinusta mielellämme!

Hae